Lees meer

De auto van de toekomst Autoproblemen
Volgende artikel

© caranddriver.com

Zelfrijdende Tesla-wagen eist eerste dodelijke slachtoffer

Gepubliceerd op 28-07-2016

De auto van de toekomst Autoproblemen

De zelfrijdende auto van Tesla, Model S, heeft zijn eerste dodelijke slachtoffer geëist. Het ongeval gebeurde in de Amerikaanse staat Florida waar de bestuurder op automatische piloot tegen een aanhangwagen botste.

Volgens autoproducent Tesla gaat het om het eerste fatale ongeval met deze wagen in 209 miljoen kilometer. Na het ongeval was Tesla onbereikbaar voor commentaar, maar er werd wel online aangekondigd dat ‘de automatische piloot nog niet perfect is en de bestuurder altijd alert moet blijven’.

Gerelateerde artikels

Zeldzame omstandigheden

Volgens Tesla gebeurde het ongeval in zeldzame omstandigheden: “De automatische piloot, noch de bestuurder zag de witte kant van de aanhangwagen van de tractor, dus er werd niet automatisch geremd.” Hierdoor botste de wagen en overleed de chauffeur, genaamd Frank Baressi, een fervent aanhanger van het merk.

Bestuurder moet toestemming geven

De bestuurder houdt dus het best steeds zijn handen op het stuur om de besturing van de wagen terug over te nemen. Daarnaast moet de chauffeur altijd zijn goedkeuring geven om de zelfrijdende functie te activeren.