Lees meer

Tips en weetjes voor je eerste stek Huurproblemen
Volgende artikel

Switchen van woningverzekering: hoe ga je te werk?

Gepubliceerd op 16-08-2016

Tips en weetjes voor je eerste stek Huurproblemen

Wil je je woningverzekering opzeggen? Of ben je van plan om te switchen van verzekeraar? Dat is tegenwoordig supermakkelijk. We leggen het je even uit.

Begin je al te zweten bij het idee dat je binnenkort je woonverzekering opzegt? Huiver je bij de gedachte van de papierwinkel? Stop! Wil je woonverzekering opzeggen of veranderen? Da’s echt een heel stuk makkelijker dan je denkt!

Wil je je verzekering bij je huidige verzekeraar opzeggen? Hou hier dan zeker rekening mee:

Timing. Breng je verzekeraar tijdig op de hoogte. Dat doe je minimaal 3 maanden voor het vervallen van de woonverzekering. Ben je vergeten om de verzekeraar te verwittigen? Dan bestaat er een kans dat de verzekeraar je opzegging weigert.

Aangetekend schrijven. Breng je verzekeraar op de hoogte van de opzegging via een aangetekende brief. Zo ben je 100% zeker dat de brief de verzekeringsmaatschappij bereikt.

Juiste én volledige informatie: Zorg dat je brief alle informatie bevat die de verzekeraar nodig heeft om over te gaan tot actie. Wist je dat je op het internet, misschien zelfs op de website van je verzekeraar, standaardbrieven te vinden zijn? Die helpen je om jouw brief op te stellen.

Wil je veranderen van verzekeraar?

Je wilt veranderen van verzekeringsmaatschappij. Dat doe je simpelweg door online een offerteaanvraag in te dienen bij je nieuwe verzekeraar. Je ontvangt thuis een offerte en een contractvoorstel. Dat vul je in en stuur je getekend terug naar je nieuwe verzekeraar. Verder moet je je huidige verzekering opzeggen. Soms kan dat via je nieuwe verzekeraar. Vanaf het moment dat de opzegging is afgehandeld, ontvang je het nieuwe contract en de factuur bij je thuis.

Ethias zegt voor jou GRATIS je verzekering op bij je huidige verzekeraar. Superhandig! Neem snel contact op met je verzekeraar en maak vandaag nog werk van je switch.

Het Ethias Starter Pack: da’s een pak voordelen voor jonge huurders zoals jij!

Ik ga ervoor