Lees meer

De eerste keer huren Huurproblemen
Volgende artikel

Schade aan je huurwoning? Volg deze 6 stappen

Gepubliceerd op 16-08-2016

De eerste keer huren Huurproblemen

Er springt een buis van je wasmachine en er is waterschade. Je meet onmiddellijk de schade op aan de huurwoning en begint aan de opkuis. Maar is dat wel de juiste manier om dit aan te pakken? Lees onze tips.

Je bent lichtjes in paniek wanneer er schade is aan je huurwoning. Een eerste reactie is om alles te beginnen opkuisen en opruimen. Maar vergeet niet dat je de schade moet aangeven aan je verzekeraar en je dus eerst de schade moet opmeten. Wees dus niet te snel en ga stap per stap te werk.

We overlopen samen met jou de stappen die je moet ondernemen:

  1. Breng jezelf en anderen in veiligheid.
  2. De volgende stap is om de gevolgen van de schade zoveel mogelijk te beperken. Zijn er problemen met de waterleiding? Ga meteen op zoek naar de hoofdkraan en sluit die af.
  3. De schade opmeten. Wat is er juist misgelopen? Wat is de oorzaak? Zet dit nauwkeurig op papier en neem zoveel mogelijk foto’s als bewijsmateriaal.
  4. Verwittig de eigenaar van het pand en leg hem de situatie uit. De eigenaar zal ook de schade moeten doorgeven aan zijn verzekering.
  5. Breng je verzekeraar op de hoogte van de schade. Ook jij moet, als huurder, je verzekering aanspreken.
  6. De verzekeringsmaatschappij zal een expert ter plaatse laten komen om de schade te bekijken. De expert zal een verslag opmaken voor de verzekeraar. Zij zullen zich hierop baseren om de schadevergoeding vast te leggen.

Wil je als jonge huurder op beide oren slapen? Ethias presenteert het ‘Ethias Starters Pack’. Dat is een huurders- en een familiale verzekering in één pakket. Wil je graag meer info? Klik hier.

Het Ethias Starter Pack: da’s een pak voordelen voor jonge huurders zoals jij!

Ik ga ervoor