Lees meer

Tips en weetjes voor je eerste stek Huurproblemen
Volgende artikel

Schade aan je huurwoning? Dit dekt je huurdersverzekering.

Gepubliceerd op 16-08-2016

Tips en weetjes voor je eerste stek Huurproblemen

Een huurdersverzekering beschermt je tegen accidentele schade aan je huurwoning. Maar wat betekent dat precies?

Schade aan je huurwoning is verre van leuk. Gelukkig heb je aan een huurdersverzekering gedacht, die je beschermt bij schade. Maar wat betekent dit in de praktijk? Welke schadegevallen worden gedekt door je verzekering en welke niet? We schetsen enkele voorbeelden. Let wel: elk schadegeval is verschillend en wordt individueel behandeld. Daarom is het belangrijk om bij vragen onmiddellijk je verzekeraar te contacteren.

Bij deze ongevallen in je huurwoning kan je je verzekeraar aanspreken:

  • De frietketel vat vuur en het gebouw gaat in de vlammen op.
  • Voor je gaat slapen vergeet je brandende kaarsen uit te blazen en dit veroorzaakt brand.
  • Het toilet is verstopt en veroorzaakt waterschade.
  • De telefoon rinkelt en je rent de badkamer uit. Ondertussen loopt het bad of de lavabo over en dit veroorzaakt waterschade.
  • Een barst of een breuk in zichtbare leidingen veroorzaakt waterschade.
  • Je bent de keuken aan het borstelen en plots stoot je met de steel door de ruit. Er is glasbraak.

Wat dekt je verzekering niet?

Wanneer er schade is aan je huurwoning door ouderdom, overmacht, natuurrampen of slijtage zal de verzekering niet tussenkomen. Hiervoor moet je aankloppen bij je huisbaas. Daarnaast is de huisbaas verantwoordelijk voor grote reparaties of onderhoudswerken. Voorbeelden: een beschadigde verwarmingsketel, een gebrekkig gasvuur of een defecte boiler. Dat is voor zijn rekening. Spreek hier zeker ook eens over met je huisbaas want je kent ongetwijfeld het gezegde: ‘Goede afspraken maken goede vrienden’.

Schade aan derden?

Je rijdt vrolijk met je winkelkar de parking op en botst tegen een geparkeerde wagen. De eigenaar van deze auto zal bij je aankloppen om de schade te vergoeden. Hiervoor doe je een beroep op je familiale verzekering. Deze verzekering richt zich specifiek op het vergoeden van kosten bij schade aan derden. Deze verzekering is niet verplicht, maar is eigenlijk onmisbaar om je te beschermen tegen de financiële gevolgen van een ongeluk. Ook voor singles of koppels zonder kinderen is dit een must-have verzekering.

Wist je dat Ethias een pakket heeft met een Huurdersverzekering + Familiale Verzekering in één? Da’s superhandig voor jonge huurders! Lees alles over het Ethias Starter Pack.

Het Ethias Starter Pack: da’s een pak voordelen voor jonge huurders zoals jij!

Ik ga ervoor