Lees meer

Je eigen plek inrichten
Volgende artikel

© Arons en Gelauff

Say what? Meer dan 15 miljoen euro voor het duurste penthouse van Nederland

Gepubliceerd op 20-07-2016

Je eigen plek inrichten

De Aziatisch-­Amsterdamse ondernemer Won Yip deed een serieuze duit in het zakje, ook al bestaat zijn ‘duurste appartement van Nederland’ alleen nog maar op papier. Hij betaalde meer dan 15 miljoen euro voor het gigantische penthouse aan de Nederlandse rivier het IJ.

Yip bezit meerdere horecaondernemingen in Amsterdam. Hij is degene die het appartement op de kop kon tikken, nadat hij het hoogste bod deed en de andere kandidaat­kopers het nakijken gaf. Hoeveel hij precies betaalde, is niet duidelijk.

Gerelateerde artikels

Gezinswoning, maar dan maal tien

Het penthouse zal in het 90 meter hoge Pontsteigergebouw komen en zal een fantastisch uitzicht hebben over de rivier het IJ. Het gebouw zal plaats bieden aan 366 appartementen, maar het allerduurste stekje wordt maar liefst 1440 vierkante meter groot. En dat is zo’n 10 keer groter dan de gemiddelde gezinswoning. Het gebouw, inclusief alle appartementen, wordt gezet tussen 2017 en 2018. De trotse eigenaar van het penthouse koopt niet alleen het appartement, maar ook 8 parkeerplaatsen en 2 ligplaatsen in de jachthaven.

© Arons en Gelauff