Lees meer

De eerste keer huren Tips en weetjes voor je eerste stek
Volgende artikel

Pexels

Say what?! 6 dingen die je ouders moesten missen toen ze jong waren

Gepubliceerd op 10-05-2017

De eerste keer huren Tips en weetjes voor je eerste stek

“In mijnen tijd bestond da allemaal ni”, sounds familiar? Wel, je ouders hebben gelijk! In hun tijd moesten zij het zonder deze 6 dingen stellen.

1. Google is your friend. Euhm, nope!

© Giphy

Hongertje? Even dat recept voor ballekes in tomatensaus googelen. Oh wacht … Google bestond toen nog niet. Daarom komen je ouders dus altijd af met Ons Kookboek.

2. Smartphone, wa’s da? Hun ochtend startte met een oldschool wekker!

© Giphy

Oké, wekkers zijn altijd al irritant geweest. Maar snoozen is toch makkelijker met een smartphone waarop je meerdere alarmen kan instellen. En je ouders? Die konden niet eens het geluid van hun alarm veranderen.

3. Spotify, qué?

© Giphy

Bij een bezoekje van je vrienden hoort een streepje muziek. Thank God voor die Spotify-playlist! Voor je ouders was dat andere koek. Zij moesten het doen met een platenspeler en LP’s. Wel grappig dat vinyl weer helemaal terug is.

Gerelateerde artikels

4. Pic or it didn’t happen!

© Giphy

De eerste die de foto's van je ouders hun housewarming zag? De fotograaf: die ontwikkelde de fotorolletjes. En dan was het hopen dat de foto’s waren gelukt. Ze redden met één of andere filter ging toen nog niet. Verklaart meteen al die verschrikkelijke foto’s.

5. Online shoppen was nog lang geen begrip

© Giphy

Wij zijn letterlijk één muisklik verwijderd van een nieuwe lamp of zetel. Daar konden je ouders alleen maar van dromen. Zij moesten zelf naar de winkel als ze iets nieuws op het oog hadden.

6. Geen Pinspiratie

© Giphy

Je droominterieur? Dat vind je op Pinterest! Da’s wat beter dan je ouders. Zij moesten het stellen met een collage van knipsels uit woonmagazines.