Lees meer

Waar ga je huren? De eerste keer huren
Volgende artikel

© Pexels

Our house in the middle of the street: 7 tips om je droomhuis te vinden

Gepubliceerd op 02-08-2017

Waar ga je huren? De eerste keer huren

De kogel is door de kerk: jij gaat huren! Nu begint het avontuur echt (lees: de intense zoektocht naar je eigen stek). Je droomhuisje vinden is niet altijd even simpel, dat vraagt heel wat energie. Maar hoe pak je die zoektocht nu precies aan? Start Life heeft slimme tips om jou op weg te helpen. Zo sta je sneller in je nieuwe living dan je denkt.

1. Beslis in welke buurt je wilt wonen en verken de omgeving

© Giphy

Om je zoektocht makkelijker te maken, moet je eerst beslissen in welke buurt je wil wonen. Trek je naar de stad? Of blijf je dicht onder de kerktoren? Er is zoveel waar je rekening mee moet houden: je werk, familie, vrienden, hobby’s, openbaar vervoer, … Of trek je je daar allemaal niet veel van aan? Jij kiest! Knoop doorgehakt? Dan kan je nu gericht gaan zoeken. Let’s go!

2. The game is on: begin op tijd met zoeken

© Giphy

Je wordt wakker met het idee dat je op eigen benen wil staan. Je wil niets liever dan morgen al verhuizen, jammer genoeg is dat niet echt haalbaar. Je moet rekening houden dat je droomhuisje vinden wel enkele maanden kan duren. Om de gemoedsrust te bewaren, stel je een planning op. Zet stress buitenspel en check regelmatig of je nog op schema zit. Hoelang wil je zoeken? Wanneer zou je graag verhuizen? Wanneer ga je meubelen kopen? En misschien wel de belangrijkste vraag: wat is je budget? Deze én meer vragen kan je allemaal beantwoorden in je schema. Na enkele weken/maanden een woning gevonden? Super! Onthou wel nog even dit: de vorige huurders hebben recht op 3 maanden om hun boeltje te pakken. Denk eraan dat je dus nog even geduld moet hebben.

3. Schrijf je in om nieuwsbrieven van immokantoren

© Giphy

Tijdens je zoektocht is het een goed idee om je in te schrijven op nieuwsbrieven van immokantoren. Via deze weg krijg je heel gerichte informatie in je mailbox. Tijdens je registratie geef je meteen een aantal criteria op. Hoeveel mag de huur elke maand kosten? In welke buurt wil je wonen? Hoeveel slaapkamers wil je? Wanneer er een woning vrijkomt die aan jouw eisen voldoet, krijg je hiervan bericht via mail. Zo krijg jij deze woonst in primeur te zien (voor de concurrentie) en kan je bij interesse sneller reageren én gaan kijken. Very nice!

4. Bekijk de zoekertjes in de (gratis) kranten

© Giphy

De gratis kranten die je ouders in de brievenbus krijgen, bevatten een schat aan immo-info. Gooi ze dus niet te snel in de prullenmand. In de immo-rubriek vind je misschien wel de huurwoning van je dromen! Het grote voordeel van streekkranten? Als je in de buurt van je ouderlijke huis wil blijven wonen, dan vind je in dit soort kranten alle immo-info uit de streek. Dus voor wie graag dicht bij mama en papa blijft wonen, is deze tip echt een must.

Gerelateerde artikels

5. ‘With a little help from my friends’: post een bericht op sociale media

© Giphy

Gebruik sociale media om je te helpen aan een stekje. Post een bericht op je Facebookpagina dat je aan het ‘house hunten’ bent. Schreeuw dit nieuwtje uit op Twitter of zeg het met een beeld op Instagram. Zo breng je je hele netwerk op de hoogte van je zoektocht. En wie weet heeft jouw Facebook-vriend wel een tof huurappartementje voor jou gezien? Facebook is trouwens een populaire tool om huurders en woningen aan elkaar te koppelen. Regelmatig verschijnt er op de newsfeed een bericht over mensen die zoeken naar een medehuurder of hun woning te huur aanbieden. Daarnaast maak je je best ook lid van Facebookgroepen voor huurders. Zo vind je een tof huisje of appartement nog voor het op een immosite staat. Om in het oog te houden!

6. Vraag aan familie, vrienden en collega’s om rond te kijken

© Giphy

Schakel je ouders, vrienden, kennissen en collega’s in. Zij willen je vast wel helpen met je immozoektocht. Je mama krijgt misschien interessante info van de buurvrouw van de poetsvrouw van de huisarts? Je oude schoolvriend kent wel iemand die net een appartement in de aanbieding heeft? En je collega verhuurt misschien zelf een appartement? De wereld is klein, maak daar gebruik van.

7. Schuim internet af, dag én nacht

© Giphy

Naast sociale media, kranten en nieuwsbrieven kan je ook gewoon internet afschuimen. Websites als Immoweb, Zimmo of Hebbes zijn verzamelplekken voor panden die te koop of te huur staan. Ook wanneer je na enkele weken nog geen onderkomen hebt gevonden: blijf internet gewoon afzoeken. Ooit komt er een moment dat het geluk aan jouw kant staat. Good luck!

Na enkele weken heb je de huurwoning van je dromen gevonden. Maar heb je al aan de verzekeringen gedacht? Start Life vertelt je alles over een huurdersverzekering.