Lees meer

De eerste keer huren Tips en weetjes voor je eerste stek
Volgende artikel

Moet je als kotstudent een brandverzekering afsluiten?

Gepubliceerd op 16-08-2016

De eerste keer huren Tips en weetjes voor je eerste stek

Zit je op kot? Vergeet dan zeker niet om je studentenstudio te verzekeren. Net als een huurwoning moet een studentenverblijf verzekerd zijn tegen eventuele schade.

In zeven haasten vertrek je naar de les. Je vergeet om de kraan van het bad dicht te draaien en bij thuiskomst tref je een ware ravage aan. De badkamer staat onder water, maar ook het plafond van je onderbuur is beschadigd. Neem foto’s als bewijsmateriaal en meet de schade op. Da’s belangrijk voor je verzekeraar.

De rekening van dit ‘stom accident’ kan al snel oplopen tot meer dan 1000 euro! Zelfs als de eigenaar van het pand een brandverzekering heeft, blijf jij aansprakelijk voor de schade. Het is daarom superbelangrijk dat je een woonverzekering of een familiale verzekering hebt.

Verzekeren via je ouders?

Als je nog gedomicilieerd bent op het adres van je ouders, dan wordt je kot gedekt door de woonverzekering van je ouders. Anders vragen je ouders best een uitbreiding van hun verzekeringscontract. Kijk deze polis goed na of maak een afspraak met je verzekeraar. Hij of zij zal je alles haarfijn uitleggen en indien nodig het contract aanpassen.

Houd de dief!

Een extra diefstaldekking kan interessant zijn voor een kot. Het is namelijk een paradijs voor dieven met allemaal rondslingerende computers, tablets of spelconsoles,... Vergeet dus zeker niet om dit ook in de polis op te nemen. Kijk hiervoor de verzekering van je ouders na. Hebben zij het vakje ‘Diefstal’ aangekruist in hun contract, dan geldt dit ook voor je kot.

Vergeet je familiale verzekering niet

Je vernielt per ongeluk de bril van een kotgenoot. Of tijdens een studeersessie mors je een glas water over de gloednieuwe laptop van je buurvrouw. De aansprakelijkheid ligt bij jou en jij zal de schade moeten vergoeden. Hiervoor kan je je familiale verzekering aanspreken. Met dit contract op zak ben je altijd gerust en reken je bij schade op je verzekeraar. Ben je nog gedomicilieerd op het adres van je ouders? Dan val je nog mee onder hun familiale verzekering. Vraag dit dus zeker even na.

Ken je het Ethias Starter Pack al? Dat is een Huurdersverzekering én een Familiale verzekering in één pakket. Da’s helemaal op maat van jonge huurders!

Het Ethias Starter Pack: da’s een pak voordelen voor jonge huurders zoals jij!

Ik ga ervoor