Lees meer

Je eerste auto Tips en weetjes voor je auto
Volgende artikel

Mijn auto uitlenen: ben ik dan wel in orde met de verzekering?

Gepubliceerd op 10-08-2016

Je eerste auto Tips en weetjes voor je auto

Je leent je wagen uit aan een vriendin. Of je voelt je plots misselijk en vraagt aan je moeder om het stuur over te nemen. Wanneer een andere persoon jouw wagen bestuurt, ben je dan wel in orde met de verzekering? We zoeken het samen met jou uit!

Carpoolen wordt steeds populairder. Misschien heb je zelf al eens je wagen uitgeleend? Of vraagt je lief de autosleutels wanneer hij of zij boodschappen gaat doen? Dat kan allemaal. Maar wie is verantwoordelijk bij problemen? Jij, als eigenaar, of je lief, als bestuurder?

Hoofdbestuurder vs. occasionele gebruiker

Een eerste belangrijke punt is een check of de persoon een geldig rijbewijs heeft. Indien niet, pech maar dan gaat de deal niet door. Kijk ook je verzekering na. Hiervoor maakt je verzekeraar onderscheid tussen de hoofdbestuurder en een occasionele gebruiker. Wanneer je een verzekering afsluit zal de verzekeraar dan ook altijd de identiteit vragen van de hoofdbestuurder van het voertuig. Een occasionele bestuurder rijdt af en toe, zonder regelmatig karakter. Dus rijdt je zus, je lief of iemand anders die jonger dan 26 is met je wagen, geef dit dan zeker aan bij je verzekering.

Onderweg met de wagen van een ander?

Ben jij op stap met de wagen van een ander (bijvoorbeeld van je ouders)? Dan beschouwt de verzekeraar jou als occassionele bestuurder. Ben je jonger dan 26? Dan is het belangrijk dat je dit doorgeeft aan de verzekeraar van het voertuig. Zo ben je steeds 100% gerust. Bovendien verzamel je als occasionele bestuurder erkende rijervaring. Dat is een pluspunt wanneer je zelf een verzekering gaat afsluiten. Slim!

Extra tip: Bij Ethias kan je de bestuurders van jouw wagen beschermen via een Bestuurdersverzekering. Als zij een ongeval veroorzaken, en dus in fout zijn, wordt hun lichamelijke schade vergoed via de verzekeraar.

Ethias Young Drivers: da’s een voordelige autoverzekering voor jonge bestuurders!

Tell me more