Lees meer

Voor het eerst op de baan Je eerste auto
Volgende artikel

Mag ik mijn autoverzekering op naam van mijn ouders zetten?

Gepubliceerd op 11-08-2016

Voor het eerst op de baan Je eerste auto

Een autoverzekering voor jongeren valt vaak duurder uit. Daarom durven ze hun wagen soms verzekeren op naam van hun ouders. Mag dat eigenlijk wel?

Rij je af en toe met de wagen van je ouders? Prima, als occasioneel bestuurder is dat geen enkel probleem. De verzekeraar vraagt je wel om dit te melden. Ben je hoofdbestuurder en ga je heel vaak met deze wagen de baan op? Dan moet je wel even opletten! Jij bent als hoofdbestuurder namelijk verantwoordelijk bij een ongeval. Soms durven jongeren wel eens te ‘vergeten’ om door te geven aan de verzekeraar dat ze hoofdbestuurder geworden zijn. Met alle gevolgen vandien…

Waarom een autoverzekering op naam van je ouders geen goed idee is

De premies voor jonge bestuurders liggen een stuk hoger. Waarom? Wel, deze jonge groep van chauffeurs vormt een hoger risico voor de verzekeraar. Door hun gebrek aan ervaring veroorzaken ze statistisch gezien meer ongevallen.

Om minder te betalen voor een autoverzekering, zetten sommige jongeren hun verzekering op naam van een van de ouders. Dat is een groot risico. De verzekeraar kan na een schadegeval immers nagaan wie de hoofdbestuurder van het voertuig is. Blijkt uit onderzoek dat je de wagen altijd gebruikt en jij dus eigenlijk de hoofdbestuurder bent, dan kan de verzekeraar de volledige of gedeeltelijke terugbetaling van de vergoeding eisen. Dat kan zware financiële gevolgen hebben. Zeker wanneer er sprake is van een ongeval met lichamelijke schade aan derden. Toch iets om wee keer over na te denken, nietwaar?

Ethias heeft de oplossing!

Laat je niet afschrikken door de hogere premies voor jongeren. Neem contact op met je verzekeraar en laat je informeren. Zo krijg je vaak korting op je eigen autoverzekering als je ouders al een contract hebben bij een verzekeraar. Wist je dat Ethias een voordelige autoverzekering heeft voor jongeren? Maak kennis met ‘Ethias Young Drivers’. Dat is een betaalbare autoverzekering voor jonge chauffeurs. Wil je meer informatie over de ‘Ethias Young Drivers’? Lees snel verder en ontdek alle voordelen op maat van jonge bestuurders.

Ethias Young Drivers: da’s een voordelige autoverzekering voor jonge bestuurders!

Tell me more