Lees meer

De eerste keer huren
Volgende artikel

© Pixabay

Je ouders komen voor het eerst op bezoek: deze 7 fases maak je mee

Gepubliceerd op 31-01-2018

De eerste keer huren

Je hebt nog niet alles uitgepakt in je nieuwe stek en plots krijg je telefoon: je ouders komen (onverwacht) langs! Hoewel je blij bent met hun bezoekje, voel je toch meteen een paniekaanval opborrelen. De living staat nog vol dozen, je slaapkamer is een ravage en je de frigo is nog leeg. Help! Start Life leeft met je mee en vertelt je welke fases je na dit telefoontje doormaakt: van woede tot aanvaarding. Wedden dat alles toch goed komt?

1. De shock

© Giphy

Om 11 uur ‘s ochtends rinkelt plots je smartphone. Het zijn je ouders aan de andere kant van de lijn. Ze zijn in de buurt en zouden graag eens binnenspringen. Euhm … Say what?! Je moet nog net niet de ambulance bellen om je in een dwangbuis af te voeren.

2. De ontkenning

© Giphy

Na het telefoontje staar je enkele seconden voor je uit. Je draait je om en ploft in de zetel. Je maakt jezelf wijs dat het telefoontje niet echt was. Vast een grap van je ouders! Maar stilaan sijpelt de realiteit binnen … En oh dear: je appartement is een zwijnenstal! Je ouders krijgen een hartstilstand als ze al de rommel zien. Ondertussen trek je het dekentje nog wat meer over je heen en hoop je dat je snel in slaap valt.

3. Woede!

© Giphy

Je voelt de woede in je opborrelen en als een gek begin je op het salontafeltje te kloppen. Ondertussen krijg je een sms van je mama met de vraag welke koek van de bakker jij wil. Binnen 15 minuten staan ze voor de deur. Jup, er is nu écht geen ontkomen meer aan. Waarom komen ze zo onverwacht? En waarom om 11 uur in de voormiddag? Je humeur daalt ver onder het vriespunt.

Gerelateerde artikels

4. Het grote verdriet

© Giphy

De woede ebt weg en maakt plaats voor verdriet. Groot verdriet! Je zou willen dat je ouders fier op je waren. En dat je met één vingerknip héél je appartement op orde kreeg. Dat een frisse geur van den de kamer vulde en dat kaarsen op de salontafel je appartement gezellig maakten. Wat een mooie droom …

5. De gelatenheid

© Giphy

Je beseft dat er geen weg meer terug is. Je ouders staan binnen 10 minuten voor de deur en je neemt vrede met de situatie. Toch voel je nog steeds een lichte ontgoocheling. Zo zullen je ouders met hun eigen ogen zien dat je het zelfstandige leven nog niet helemaal onder de knie hebt …

6. De aanvaarding

© Giphy

Deze fase is geweldig: het enthousiasme laait weer op! Je neemt vrede met de situatie en je bent blij. Blij omdat je nu eindelijk je ouders ontvangt in je eigen stek. Je stelt een aanvalsplan op en het is geweldig! De grote vraag: hoe krijg je je stek opgeruimd in 8 minuten? Wat doe je eerst? En wat verstop je onder de zetel? Let’s go!

7. Het grote moment

© Giphy

Ding dong! Je ouders staan voor de deur. Net voor hun aankomst heb je nog al je vuile sokken bij de was gegooid en de afwas in de vaatwasser gezet. Oef! Je bent rustig en gaat vol goede moed de deur openen. Na een uurtje vertrekken ze weer naar huis. Het bezoek was een groot succes en je ouders zijn superfier op wat je al bereikt hebt op korte tijd. Oef! En al die zorgen? Die waren goed voor niets. Dat onthou je voor de volgende keer! ;)