Lees meer

De eerste keer huren
Volgende artikel

© Pexels

Klein budget, groot feest! 6 tips om je eerste nieuwjaarsfeestje te organiseren

Gepubliceerd op 11-10-2017

De eerste keer huren

Je wilt een knalfeest organiseren bij je thuis met nieuwjaar, maar je hebt weinig budget? Geen nood: met deze tips geef je een homeparty waar je vrienden nog jarenlang over babbelen. Klaar om helemaal uit je dak te gaan voor een prikje? Let’s go!

1. BYOB: yes, please

© Giphy

BYOB, da’s een Amerikaans concept dat je vast wel kent! Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan de drankvoorraad, kan je makkelijk de kosten delen en feeeesten als de beesten. En drank is er nooit tekort, zalig! Nog een tip voor de feestvarkens: bubbels! Bij elk groot feest hoort natuurlijk een flesje bubbels. Champagne of cava hoeft echt geen stukken van mensen te kosten. Je vindt al heel erg lekkere én goedkope bubbels in de supermarkt. Voilà, de bubbels zijn in orde, misschien ook al meteen een slaapmatje meebrengen. ;)

2. Maaltijdboxen to the rescue!

© Giphy

Een traiteur kost vaak een hoop geld. Kies daarom voor een goedkoper alternatief. Heb je al eens gedacht aan maaltijdboxen? Is misschien niet meteen spotgoedkoop, maar er zijn toch héél wat voordelen aan een maaltijdbox die je misschien wel over de streep trekken. Zo hoef je niet naar de supermarkt op de drukste moment van ‘t jaar én moet je geen uren aanschuiven aan de kassa. De maaltijdboxen worden gewoon aan je deur geleverd! Bovendien hoef je je hoofd niet te breken over ingewikkelde en fancy recepten, die bedenken de aanbieders van zulke maaltijdboxen gewoon voor jou! En last but not least: het spaart je héél wat tijd uit in de keuken.

Geen zin in een maaltijdbox? Om de kosten van het menu te verdelen, vraag je aan je vrienden om een handje te helpen. Maak je beste vriendin verantwoordelijk voor soep, vraag aan je neef om de hoofdschotel klaar te maken en het dessert? Daar zorg jij voor. Of misschien hebben je ouders nog wel hapjes over van hun feest? Score!

Nog een tip: trotseer toch de drukte in de supermarkt en plunder de snack-afdeling, diepvriesvakken en bakproducten. Hallelujah voor je oven! Die draait met oudjaar dan wel overuren, jij spaart heel wat tijd uit in je keuken. En wie zegt dat een pizzaparty op oudjaar ook niet gezellig kan zijn? Jullie doen helemaal jullie zin!

3. Koop je versiering op voorhand

© Giphy

Kerstdecoratie kopen in de weken vlak voor de feesten? Je bent goed gek! Wist je dat, net na de kerstperiode - in januari en februari-, de kerstspulletjes in solden staan? Dat is hét moment om je slag te slaan. Start dus al een jaar op voorhand met het plannen van je feest en spaar zo centjes uit. Begin je pas met plannen enkele weken voor het feest zelf? Maak dan lekker zelf je decoratie of ga snuffelen op de zolder van je ouders. Wil je graag zelf kerstdecoratie maken voor een prikje? Bekijk onze kerstdecoratietips!

Gerelateerde artikels

4. Sterretjes om het nieuwe jaar in te zetten

© Pexels

Verras je gasten met een knallend cadeautje net voor het tijd is om af te tellen. 3, 2, 1 en alle sterrenstokjes gaan aan! Of je nu van vuurwerk houdt of niet: deze gadgets doen het altijd goed. Sla dus een pak van dit knetterwerk in en deel de stokjes uit net voor middernacht. In het donker geven ze een schitterende toets aan je feest. Wie wil kan ook een wens doen. Ook leuk: versier het dessert met deze knallende stokjes. Spektakel bij het dessert? Yes, please!

5. Maak je eigen confetti

© Giphy

Geen feestje zonder confetti! Geef er geen geld aan uit, maar maak het gewoon lekker zelf! Da’s supersimpel: verzamel enkele oude tijdschriften, zoek een perforator en ga als een gek aan de slag. Het resultaat? Een hele zak vol confetti die je om klokslag 12.00 uur in het rond gooit. Vergeet wel niet om achteraf even te stofzuigen, anders vind je op de volgende new year’s party nog enkele restjes … Tip: confetti is ook leuk om de tafel mee te decoreren. Laat de innerlijke Martyn Lawrence Bullard maar in je los. ;)

6. Zet een polaroid- of wegwerpcamera op tafel

© Giphy

En last but not least: maak herinneringen. Want over dit feest wil je nog jarenlang babbelen. Leg een polaroidcamera of wegwerpcamera in de kamer en vraag je vrienden om voor fotograaf te spelen. Iedereen die zin heeft, neemt de camera vast en fotografeert erop los! Maak in je woning een hoekje met een originele achtergrond. Voorzie ook enkele toffe attributen. Vandaag koop je al een set voor weinig geld. Liever alles meteen digitaal? Haal de smartphones boven, trek keiveel foto’s en deel ze met dezelfde hashtag. Er zijn ook toffe (en gratis!) apps om met je smartphone de leukste momenten van de avond vast te leggen. Check maar eens PhotoFunia (App Store/Google Play), Rad VHS (App Store/Google Play) of 1967 Vintage Filters (enkel in de App Store).