Lees meer

De eerste keer huren Eerste hulp bij samenwonen
Volgende artikel

Je woont alleen, heb je dan eigenlijk wel een familiale verzekering nodig?

Gepubliceerd op 17-08-2016

De eerste keer huren Eerste hulp bij samenwonen

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is de familiale verzekering er niet enkel voor families. Deze verzekering is er voor iedereen. Aan de hand van enkele levensechte situaties tonen we aan waarom ook jij best een familiale verzekering op zak hebt.

Laten we een misverstand de wereld uithelpen: of je nu een gezin bent met kinderen, single, samenwonend, gepensioneerd of student: een familiale verzekering is onmisbaar voor iedereen. Deze verzekering vergoedt namelijk de schade die je per ongeluk aan derden hebt veroorzaakt. De verzekering is er niet enkel voor jezelf, maar ook voor je partner, je kinderen en huisdieren.

Gelukkig heb je een familiale verzekering!

Voorbeelden uit de praktijk tonen aan dat iedereen (ja, ook jij als nestverlater!) echt wel baat heeft bij een Familiale verzekering. Het zijn stuk voor stuk situaties waarin iedereen, groot én klein, kan terechtkomen. Volg even mee:

  • Je hond bijt de buurman. Hij is gewond aan zijn hand en moet langs de dokter voor verzorging. Als eigenaar van de hond zal jij verantwoordelijk gesteld worden voor het ongeval. Gelukkig heb je een familiale verzekering op zak voor de terugbetaling van de verzorgingskosten.
  • Je morst water op de computer van een vriend. De computer van je vriend is stuk. Voor de vergoeding van de schade reken je op je familiale verzekering.
  • Je wandelt met je winkelkar de parking van de supermarkt op. Per ongeluk bots je tegen een geparkeerde wagen. De eigenaar zal verhaal bij jou komen halen. De kosten zijn ook voor jou. Een familiale verzekering brengt soelaas.
  • Zomer, tijd voor een gezellige barbecue! Je bent net iets te enthousiast en het barbecuetoestel valt van het terras. De hete kolen komen terecht op de nieuwe tuinset van je buren. Door de tussenkomst van je familiale verzekering kunnen zowel jij, als je buren, snel weer genieten van het mooie weer.
  • Samen met enkele vrienden speel je een potje voetbal in de tuin. Jij geeft een té enthousiaste trap en de bal vliegt door de ruit van de buren. Een vervelende situatie die je makkelijk oplost dankzij je familiale verzekering.

Zoek je nog een familiale verzekering? Ethias heeft een supervoordelig pakket voor jonge huurders met een Woningverzekering + Familiale verzekering! Da’s win-win!

Het Ethias Starter Pack: da’s een pak voordelen voor jonge huurders zoals jij!

Ik ga ervoor