Lees meer

De eerste keer huren Op eigen benen staan
Volgende artikel

Is een huurdersverzekering verplicht?

Gepubliceerd op 16-08-2016

De eerste keer huren Op eigen benen staan

In België is een huurdersverzekering niet verplicht. Maar in de praktijk ligt dat wel anders.

Vaak vraagt de eigenaar van het pand om een huurdersverzekering af te sluiten. Dit geeft de eigenaar een gerust gevoel, maar ook voor je eigen gemoedsrust is het goed om een verzekering op zak te hebben. Je bent namelijk verplicht om na het beëindigen van het huurcontract het pand in zijn oorspronkelijke staat te verlaten. De huurdersverzekering beschermt je vaak tegen de (hoge) kosten die aan een herstelling verbonden zijn.

Welke schade dekt een huurdersverzekering?

Wanneer je per ongeluk schade toebrengt aan de woning, en dit binnen je polis valt, kan je je verzekeraar verwittigen. Ben je bijvoorbeeld vergeten om de kraan dicht te draaien voor je naar het werk vertrok? De verzekering komt tussen in de schade. Heb je je frietketel per ongeluk laten aanstaan in je keuken? Ook wanneer er beschadigingen zijn aan je inboedel door een brand betaalt de huurdersverzekering (tot een bepaald bedrag) de rekening.

Welke schade precies gedekt wordt door de verzekering, en welke niet, verschilt per verzekeraar. Het is daarom een goed idee om je te laten bijstaan door een medewerker van je verzekeraar en de verschillende voorwaarden aandachtig te lezen.

Zet je je eerste stappen op de woningmarkt en ga je een eigen woning huren? Dan heeft Ethias de geknipte huurdersverzekering voor jou in de vorm van het ‘Ethias Starters Pack’. Dit pakket bevat niet enkel een huurdersverzekering, maar ook een familiale verzekering. Het tarief is erg voordelig. Wil je graag meer info over deze verzekering? Klik hier.

Het Ethias Starter Pack: da’s een pak voordelen voor jonge huurders zoals jij!

Ik ga ervoor