Lees meer

De eerste keer huren Huurproblemen
Volgende artikel

© iStock

Gemiddelde Vlaamse huurprijs voor een appartement gestegen met 5 procent

Gepubliceerd op 28-07-2016

De eerste keer huren Huurproblemen

Huren is al niet goedkoop en de laatste maanden is het nog duurder geworden in Vlaanderen. Dit is voornamelijk het geval voor de huur van appartementen. Voor woningen verandert er amper iets.

De huurprijzen voor appartementen gaan weer de hoogte in. In 2013 betaalde je nog zo’n 620 euro huur per maand en in 2016 steeg die prijs naar 660 euro. Dat stelt het immobiliënkantoor Dewaele Groep vast. Ze baseerden zich op 4.500 huurcontracten.

Gerelateerde artikels

Meer huurders

Volgens hen is die stijging te wijten aan het toenemende aantal huurders, want het aanbod blijft hetzelfde. Volgens het Grote Woononderzoek nam het aantal huurders de laatste jaren zelfs met 10 procent toe. Daarnaast verbetert de kwaliteit van de huurpanden, wat de prijs omhoog trekt. Ook renovaties en meer wensen van huurders hebben een invloed op de huurprijs.

Geen verschil voor een woning

De huurprijs voor een appartement mag dan wel gestegen zijn, maar voor een huis betaal je nog steeds ongeveer hetzelfde als drie jaar geleden. In 2013 lag de gemiddelde huurprijs op 765 euro per maand, in 2016 is dat 752 euro per maand.