Lees meer

De eerste keer huren Tips en weetjes voor je eerste stek
Volgende artikel

© Shutterstock

Een verhuiswagen nodig? Dit zijn je opties

Gepubliceerd op 05-04-2018

De eerste keer huren Tips en weetjes voor je eerste stek

Een goede verhuiswagen is essentieel wanneer je gaat verhuizen. Heb je nog geen idee hoe je aan een bestelwagen geraakt? Start Life zet 3 mogelijkheden op een rij en geeft je nog enkele handige tips mee voor tijdens de verhuis. Allez, roulez!

1. Klop aan bij een professionele verhuisfirma

Om al je spullen in de nieuwe woning te krijgen, beslis je om een verhuiswagen te huren. Er zijn verschillende firma’s die verhuiswagens aanbieden. Laat je niet zomaar verleiden door de eerste de beste, maar vergelijk het aanbod. Wat heb je precies nodig? Enkel een verhuiswagen of ook een lift? Wil je graag dat er professionele verhuizers mee komen sleuren of kan je het wel alleen aan? Al deze extra opties spelen natuurlijk een rol voor de prijs die je zal betalen. Vergeet ook de verzekering niet! De meeste verhuisfirma’s rekenen een basisverzekering aan, maar die kan je nog altijd aanvullen met extra opties.

Bovendien heeft elke aanbieder verschillende soorten wagens, afhankelijk van de spullen die vervoerd moeten worden (en het aantal). Verhuis je van een klein appartementje naar een huis in de buurt? Dan zal een kleine bestelwagen wel volstaan. Verhuis je naar het buitenland en moeten er veel zware meubels mee? Kies dan voor een vrachtwagen.

Conclusie: neem je tijd om online de verschillende opties en prijzen met elkaar te vergelijken. Je portemonnee zal je dankbaar zijn. ;) Extra tip: om de verhuis nog vlotter te laten verlopen, maakt Start Life een lijstje waarop je moet letten wanneer je een verhuisfirma kiest. Zo ben je zeker dat alles voor de grote dag goed zit.

© Pexels

2. Leen een camionette van vrienden of familie

Wil je liever geen geld uitgeven aan een verhuiswagen? Dan is een camionette lenen van vrienden of familie wat jij moet doen. Misschien heeft je neef wel een bestelwagen in zijn garage staan? Of ken je iemand anders met een aanhangwagen? Leg je oor te luisteren en wie weet komt er wel iets uit de bus! De huurkosten van een verhuiswagen heb je zo toch al mooi uitgespaard. Tip: uiteraard betaal jij wel voor de brandstofkosten op de verhuisdag zelf. Daar ga je de eigenaar van de camionette niet mee opzadelen, toch? ;)

Gerelateerde artikels

3. Maak kennis met Drivy

Drivy is een platform waarop particulieren hun auto verhuren. Bovendien zitten er bestelwagens in hun aanbod (hoera!). Goed nieuws voor jou want een verhuiswagen huren via Drivy is vaak goedkoper dan wanneer je bij een officiële firma gaat aankloppen. Nog een voordeel is dat je misschien wel de perfecte bestelwagen vindt vlak bij je woonplaats. Da’s handig want je verliest minder tijd wanneer je de wagen gaat ophalen en terugbrengen. En last but not least: huur je een bestelwagen via Drivy, dan is de verzekering (en 24 op 24 uur hulpverlening) inbegrepen in de huurprijs.

Welke formule je ook kiest, Start Life geeft je nog snel 5 tips mee:

  • Vergeet niet om regelmatig te checken of het brandstoflampje nog niet flikkert. Je moet er namelijk rekening mee houden dat een zware bestelwagen sneller door de brandstof heen is. Op tijd tanken is dus de boodschap. ;)
  • Check het laadvermogen van de bestelwagen of vrachtwagen. Dat is het gewicht dat het voertuig maximaal kan dragen. Ga er niet over: dat levert je alleen maar problemen of schade op.
  • Vraag aan de verhuurders naar de hoogte van de verhuiswagen. Da’s handig om te weten als je onderweg een aantal (lage) bruggen passeert. Moet je in een ondergrondse parking spullen ophalen? Dan moet je hier zeker goed van op de hoogte zijn. Een ongeluk is namelijk snel gebeurd …
  • Wees slim wanneer je stapelt in de laadbak. Leg ongeveer 60% van het gewicht vooraan in de bak. En werk van zwaar naar licht. Zware spullen leg je onderaan en zo vul je de laadbak verder op. Ook om de bestelwagen uit te laden, werkt dit veel makkelijker.
  • Zorg ervoor dat de lading goed vast zit. Verhuis je met een aanhangwagen? Dan moet je er zeker van zijn dat de meubels niet kunnen schuiven. Hou het veilig in het verkeer en hang alles vast. Gebruik je een gesloten bestelwagen of camionnette? Ook dan is het aan te raden om je spullen vast te maken. Je wilt in je nieuwe huis toch geen kast zetten vol blutsen?

© Giphy

Zie je toch wel een beetje op tegen je verhuis? Laat je niet uit je lood slaan en bekijk de tips van Start Life voor een supervlotte verhuisdag.