Lees meer

De eerste keer huren Tips en weetjes voor je eerste stek
Volgende artikel

© Shutterstock

Hier hebben millennials na de aankoop van een huis het meeste spijt van

Gepubliceerd op 04-12-2017

De eerste keer huren Tips en weetjes voor je eerste stek

Een eigen huis? Da’s een droom! Toch blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat het voor sommige jongeren niet altijd rozengeur en maneschijn is. En het gaat zelfs verder: soms hebben jonge huiseigenaars spijt van hun aankoop. Bekijk dit artikel en weet perfect hoe jij geen minuut spijt krijgt.

Als millennial ben je bezig met vanalles en nog wat: kleding, sociale media, festivals, reizen, … Toch komt er een moment waarop ze zich meer willen settelen. En een eigen huis? Da’s best wel een grote stap. Jammer genoeg loopt dat niet altijd van een leien dakje. Het gaat soms zo ver dat ze achteraf spijt krijgen. De Amerikaanse website NerdWallet was nieuwsgierig waarmee jongeren het achteraf soms moeilijk hebben. Ze schoven 2200 millennials een vragenlijst onder de neus en de antwoorden zijn best leerrijk. Lees even mee:

  • 15 procent heeft de knoop te vroeg doorgehakt en had liever meer research gedaan.
  • 27 procent was van mening dat ze een betaalbare hypotheek hadden genomen. Toch bleek na het kopen van het huis dat 11 procent zich niet langer financieel gerust voelde.
  • En dan over het huis zelf: 19 procent droomt van een groter huis dan dat ze gekocht hebben. De mogelijkheden van het pand zijn beperkt, waardoor ze niet helemaal hun zin kunnen doen.
  • De millennials waren heel eerlijk tijdens deze bevraging. Zo gaf 10% eerlijk toe dat ze achteraf liever langer hadden gewacht om een huis te kopen. 19% had niet verwacht dat het proces van een huis kopen zo lang zou duren en 16% vond de rompslomp simpelweg te complex.

Conclusie? Bezint eer ge begint … En heb je twijfels, lees dan eerst nog even het artikel over huren vs. kopen. Start Life zet hier de voor- en nadelen op een rij zodat jij een beslissing kan maken die helemaal bij je past.

Kopen of huren: het brengt heel wat met zich mee! Heb jij hier al ervaring mee of woon jij nog lekker thuis? We zijn benieuwd …

  • Ik woon nog thuis, maar wil graag huren. 10%
  • Ik huur een leuk huis of appartement. 18%
  • Ik ben van plan om binnenkort een huis te kopen. 29%
  • Ik heb gekocht, whiiii. 43%