Lees meer

First job
Volgende artikel

© iStock

Dit zijn de skills die jongeren nodig hebben tijdens het solliciteren

Gepubliceerd op 02-09-2016

First job

You never get a second chance to make a first impression! En da’s waar. Een goede eerste indruk maken is één van de zogenaamde soft skills waar jongeren niet altijd rekening mee houden tijdens het solliciteren.

Jongeren weten tijdens de zoektocht naar een job niet altijd de verwachtingen van de werkgever in te schatten, omdat jongeren het belang van de zogenaamde soft skills onderschatten, gaan er veel jobs aan hun neus voorbij.

Gerelateerde artikels

Nodige vaardigheden

Het belangrijkste probleem blijkt een gebrek aan juiste houding te zijn. Maar uiteraard is dit voor elk bedrijf anders. Andere vaardigheden die jongeren minder goed onder de knie hebben, zijn: niet op tijd komen, zich niet professioneel voorstellen, een gebrek aan flexibiliteit en aan slechte communicatie. Het zijn net die zaken waarvoor een werkgever een sollicitant zou kunnen weigeren.

Onderzoek

Om dit fenomeen verder te onderzoeken, voerde de KU Leuven een onderzoek uit bij zo’n 1.500 werknemers tussen de 18 en de 30 jaar en zo’n 500 werkgevers. Hieruit blijkt dat het merendeel van de bevraagde jongeren niet inziet van welke vaardigheden de werkgevers een punt maken. Zo vindt bijna de helft van de werkgevers dat sollicitanten vooral schriftelijk tekortkomen. Slechts zes procent van de jongeren is zich daar van bewust.

Je werkgever heb je al overtuigd van jouw skills, nu de huisbaas nog. Overtuig hem of haar ervan dat jij de ideale huurder bent, want geef toe: zo’n engeltje als jou gaan ze nergens anders vinden! Start Life geeft je 11 tips om je huisbaas voor jou te laten kiezen.