Lees meer

Je eerste auto Tips en weetjes voor je auto
Volgende artikel

De bonus-malus bepaalt het bedrag van jouw premie

Gepubliceerd op 10-08-2016

Je eerste auto Tips en weetjes voor je auto

Bij welke verzekeraar je je wagen in België ook verzekert, de kans is groot dat de premie wordt bepaald door een bonus-malussysteem. Maar wat is een bonus-malus precies? Hoe weet je welke bonus-malus je hebt en welke invloed die heeft op je premie? We zoeken het samen met je uit!

Met het bonus-malussysteem belonen verzekeraars schadevrij rijden. Je bonus-malusgraad bepaalt het bedrag van jouw verzekeringspremie.

Wanneer je begint met autorijden, start de bonus-malus bij Ethias op graad 11 (op een schaal van 0 tot 22). Hoe de score van jouw bonus-malus evolueert heb je grotendeels zelf in handen. Hoe veiliger je rijgedrag en hoe minder ongevallen op de teller, hoe gunstiger de bonus-malus. Je bonus-malusschaal daalt onvoorwaardelijk met 1 graad per jaar. Daarnaast is er nochtans een stijging met 5 graden per aangegeven ongeval in fout. Hoe hoger op de schaal, hoe hoger de premie.

Jonge chauffeurs en de bonus-malus

Speciaal voor jonge bestuurders bedacht Ethias de ‘Young Drivers bonus’. Deze unieke formule helpt jongeren om een betaalbare autoverzekering te vinden. Hoewel jongeren vaak starten aan een hogere premie, kan je dit bedrag via de Young Drivers Bonus sneller doen dalen. Hoe? Simpel! Door veilig rijgedrag. Zo daalt de bonus-malus het eerste jaar dat je veilig door het verkeer gaat met 2 trappen (bijvoorbeeld van 11 naar 9). Het tweede jaar zonder ongeval in fout zal de bonus-malus opnieuw met 2 graden zakken (bijvoorbeeld van 9 naar 7). Vanaf het derde jaar zakt de bonus-malus jaarlijks met 1 graad. Dankzij dit systeem krijg je van je verzekeraar de kans om je premie sneller te doen dalen.

Ben je tussen 18 en 26 jaar oud en wil je graag genieten van dit voordelige bonus-malussysteem? Dan is de ‘Young Drivers Bonus’ van Ethias echt iets voor jou! Benieuwd? Ontdek hier alle informatie over dit product van het jaar!

Ethias Young Drivers: da’s een voordelige autoverzekering voor jonge bestuurders!

Tell me more