Lees meer

De eerste keer huren
Volgende artikel

De beste brandverzekering: hoe haal je jouw slag thuis?

Gepubliceerd op 16-08-2016

De eerste keer huren

Je trekt het huis uit en gaat op je eigen benen staan. Supertof! Je kiest verf, behang en meubeltjes voor in je huurwoning. Maar heb je al aan je verzekering gedacht? Neem je tijd en ga ‘verzekeringsshoppen’. Een goede verzekering is namelijk goud waard!

Ga je brandverzekeringen vergelijken? Houd dan rekening met een aantal belangrijke elementen. Denk hierbij aan de prijs en de inhoud van de verzekering. Kijk ook steeds na wat de verzekeringsmaatschappij in geval van schade voor jou kan betekenen. Breekt het koude zweet je al uit? Voor je eigen gemoedsrust geven we je een volledige checklist mee.

  1. Vergelijk de prijs: De premie verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Prijzen vergelijken is dus de boodschap. Wist je dat er ook pakketten bestaan op maat van jongeren? Zo heeft Ethias het ‘Ethias Starter Pack’. Superinteressant voor jonge huurders!
  2. Wat is gedekt en wat niet? Voor je je handtekening onder een verzekeringscontract zet, vergelijk je toch best even wat gedekt is en wat niet. Wat zijn de basiswaarborgen? Welke extra’s kan ik er eventueel bijnemen? Best wel belangrijk!
  3. Wat in geval van schade? Een frietketel vliegt in brand en er is schade aan je keuken. Of je hebt de kraan niet dichtgedraaid en er is waterschade. Waar kan je terecht? Hoe zal de schade worden hersteld? Je wilt steeds op bijstand kunnen rekenen, ook na de kantooruren. Lees goed na wat er gebeurt bij een schadegeval.
  4. Welke opties biedt de verzekeraar je aan? Elke verzekeraar heeft een aantal extraatjes in de aanbieding. Dat kan bijvoorbeeld Diefstal zijn. Maar ook de optie Rechtsbijstand kan je aanvinken op het contract.
  5. Betalingstermijn: Je wilt de betaling van je verzekeringspremie liever spreiden over een bepaalde periode? Overleg dan even met je verzekeraar wat mogelijk is. Er bestaan verzekeraars waar je maandelijks je premie kan aflossen. Maar vaak is het ook mogelijk om driemaandelijks of zesmaandelijks te betalen. Let op: soms wordt daar wel een extra kost voor aangerekend!

Het Ethias Starter Pack: da’s een pak voordelen voor jonge huurders zoals jij!

Ik ga ervoor