Lees meer

Je eerste auto Tips en weetjes voor je auto
Volgende artikel

Bespaar als jonge chauffeur op je autoverzekering dankzij deze 3 tips

Gepubliceerd op 10-08-2016

Je eerste auto Tips en weetjes voor je auto

Een autoverzekering is vaak een serieuze hap uit het budget van een jonge chauffeur. Met deze 3 slimme tips hou je je uitgaven onder controle. Ready, set, go!

  1. Kies voor een voertuig met een klein vermogen. De premie voor de BA-Autoverzekering wordt ondermeer berekend op basis van het vermogen van de motor van je wagen. Kies daarom voor een maximum vermogen van 66 Kw en spaar geld uit!
  2. Bekijk het verzekeringscontract van je ouders en de voordelen die de verzekeraar koppelt aan dit contract. Een goed voorbeeld is Ethias. Deze verzekeraar geeft tot 15% korting aan jonge chauffeurs wanneer ze nog inwonen bij hun ouders die een Autoverzekering bij Ethias hebben. Of die niet meer bij hun ouders wonen, maar zelf twee andere contracten bij Ethias hebben.
  3. Rijd je voorzichtig en heb je nog geen ongevallen veroorzaakt? Dat is ook interessant voor de portemonnee! Vertel dit aan Ethias en zij houden hier rekening mee bij het berekenen van de bonus-malusgraad. Als je als jonge chauffeur gedurende de eerste twee jaar bij Ethias geen enkel ongeval veroorzaakt, dan daalt je bonus-malusgraad dubbel zo snel en zal je verzekeringspremie dus ook sneller dalen.

Ethias Young Drivers: da’s een voordelige autoverzekering voor jonge bestuurders!

Tell me more