Lees meer

De eerste keer huren Hotel Mama verlaten Administratie
Volgende artikel

© iStock

8 paperassen die je maar best in orde hebt nu je volwassen bent

Gepubliceerd op 19-08-2016

De eerste keer huren Hotel Mama verlaten Administratie

Volwassen worden betekent: stoppen met groeien, verantwoordelijkheid nemen, je eigen stekje huren, je eigen loon trekken, maar ook: je eigen paperassen invullen. Yep, ‘t is van te moeten. Deze 8 administratieve zaken heb je maar best in orde:

1. De belastingbrief

© iStock

Een blok aan ieders been, maar oh zo noodzakelijk! Elk jaar vul je je belastingbrief correct in. Doe je dit niet, dan zijn er financiële gevolgen. Don’t mess with the state!

Krijg je het warm als je aan je belastingaangifte denkt? No stress! Start Life geeft je 5 tips om deze klus tot een goed einde te brengen. Succes!

2. Je domicilie

© iStock

Na al die jaren op kot of thuis ga je maar al te graag alleen wonen. Je adres moet dan ook officieel gewijzigd worden en dat doe je door naar het gemeentehuis te gaan. Je kan je post toch niet voor eeuwig bij je ouders laten toekomen?

3. Een ziekteverzekering

© iStock

Je ouders hebben dit wellicht altijd voor jou geregeld, maar aan elke sprookje komt een eind. Vanaf nu ga je zelf je ziekteverzekering moeten afsluiten en ja, ook betalen. Deze verzekering betaalt het grootste aandeel van je dokters-/tandartsbriefjes terug.

4. Een hospitalisatieverzekering

© iStock

De hospitalisatieverzekering is een aanvulling van de ziekteverzekering, omdat deze niet alle ziektekosten dekt. Deze verzekert jou als je in het ziekenhuis belandt.

Gerelateerde artikels

5. Een creditcard

© iStock

De tijd dat je je vakanties boekte met de VISA van je ouders is helaas ook voorbij. Vraag een creditcard aan, maar zorg dat je je niet te hard laat gaan.

6. Je curriculum vitae

© iStock Ook al heb je werk, je cv is klaar en er staat al dan niet ervaring op. De kans is groot dat je ooit nog een andere job zal moeten zoeken, dan ben je blij dat hij klaar is.

7. Je autoverzekering

© iStock

Wie een auto heeft, neemt hier best verzekering op. De schade aan een auto kan al snel optellen, dan ben je blij dat je geen extra financiële zorgen hebt!

Start Life geeft je 3 tips om als jonge chauffeur te besparen op deze uitgave. Interesting!

8. Een huurdersverzekering

© iStock

Als je alleen gaat wonen, komen er heel wat zorgen bij. Een huurdersverzekering is dan ook een absolute must. Alle schade die per ongeluk is toegebracht aan je woning wordt gedekt.

Een huurdersverzekering is absoluut een must voor wie op eigen benen staat. Zo ben je altijd gerust en mag je er op rekenen dat schade, die een persoon per ongeluk toebrengt aan de woning, wordt gedekt. Kom er meer over te weten.