Lees meer

Waar ga je huren?
Volgende artikel

© iStock

8 bangelijke plekken in Antwerpen waar jij iets kan gaan huren

Gepubliceerd op 26-07-2016

Waar ga je huren?

Antwerpen is een zalige plek om in te wonen. ‘t Stad is namelijk rijk aan diverse buurten die elk hun charmes hebben. Toch geven we graag de voorkeur aan een aantal buurten die nét iets aantrekkelijker zijn. Hier zijn er 8 waar je zeker niet over zal klagen:

1. ‘t Zuid

© Flickr/The urban snapper

Van het nieuwe justitiepaleis tot de Britse lei, van de Lambertmontplaats tot de Waalse Kaai en van de Marnixplaats tot diep in de Brederodestraat. Het Zuid is gezellig, jong en hip en er hangt gewoonweg ne goeie vibe! Tal van leuke restaurantjes, pleintjes en toffe cafés waar je tot in de late uurtjes kan doorzakken. Er is zélfs een hippe nachtwinkel. Dit alles wordt helaas ook doorgerekend in de huurprijzen. Wat ‘buiten’ de leien valt, is voordeliger qua prijs, alles wat binnen de leien valt, is meestal een pak duurder. But hey, ge woont op ‘t Zuid of ni hé.

2. Borgerhout

© Flickr/ArcheoNet Vlaanderen

Wil je nu eens echt waar voor je huurgeld, dan is dit dé buurt van ‘t Stad. De huurprijzen liggen hier een pak lager, maar de buurt moet je er wel bijnemen. Hoewel … sinds enkele jaren is Borgerhout serieus opgekomen. Door tal van culturele projecten staat de buurt hoger aangeschreven dan ooit. Borgerhout is happening. Van het Moorkensplein tot de Kerkstraat tot zélfs… jawel, de Turnhoutsebaan: van decadentie geen sprake, echt alle stijlen door elkaar, maar genoeg pareltjes waar jij in kan gaan wonen voor een degelijke prijs!

3. De Paardenmarkt / Ossenmarkt

© Flickr/toon.geusens

Je hoeft geen student te zijn om in de buurt van studenten te wonen. Wie graag eens een pintje gaat pakken, zit nu eenmaal goed op de Paardenmarkt of de Ossenmarkt. Betaalbare studio’s, cafés te over én voor diegenen die zich al eens met het openbaar vervoer verplaatsen: zeer dichtbij de Rooseveltplaats en het station. Wie wil chillen, kan gemakkelijk te voet naar Park Spoor Noord, the place to be in de zomer.

Gerelateerde artikels

4. ‘t Stadspark

© Flickr/jackfre2

Het enige échte groen in ‘t Stad vind je momenteel nog altijd in het Stadspark. Natuurlijk zijn er verschillende richtingen die je hier nog uit kan: richting het Zuid, in de buurt van de lange Leemstraat en de Mechelsesteenweg vind je een bron aan diversiteit. Hier kom je gegarandeerd orthodoxe Joden tegen en voor degelijke prijzen zit je hier al snel in een oud herenhuis. Je bent hier vlakbij het centrum en op een wind van Berchem.

5. Downtown

© Flickr/Pawel Malinowski

Je moet er van houden, maar wie zou nu niet graag een appartementje huren op de Grote Markt, de Kammenstraat of boven een prachtig winkelpand in de buurt van de Wilde Zee? Het enige gevaarlijke is natuurlijk dat je meer geld aan shoppen besteed dan aan de huur van je appartement. Geloof ons, die huurprijs zal je maandloon er wel snel doorjagen. Wie in het centrum wil wonen, moet er iets voor over hebben!

6. Sint-Andries

© Flickr/Alexandre Chau

In de buurt van het Sint-Andriesplein waan je je in dorp. Het basketbalplein omgeven door een aantal leuke restaurantjes is het walhalla voor sport en spel. Iets verder heb je de Kloosterstraat waar je bedolven wordt onder de antiek en brocante en het Muntplein dat dankzij enkele serieuze verbouwingen dé chillplek van de buurt is. Voor wie een auto heeft, is er een mooie extra: op de Scheldekaaien en de Zuiderdokken kan je (voorlopig) nog gratis parkeren!

7. Zurenborg

© Flickr/HEN-Magonza

Van de Draakplaats tot de Dageraadplaats tot de Cogels-Osylei. Zurenborg wordt ook wel eens de wijk van de bakfietsen genoemd omdat veel jonge koppels er met hun kids naartoe trekken. De wijk is dan ook ontzettend gezellig: toffe restaurantjes, bruine cafés en veel kasseien.

8. ‘t Eilandje

© Flickr/Antti Tassberg

‘t Eilandje heeft zeker zijn charmes, maar de buurt heeft de laatste jaren zo’n boost gekregen dat de huurprijzen wellicht hetzelfde zijn ondergaan. Maar kijk, een zicht op ‘t MAS of een uitkijk op de dokken, het is eens wat anders natuurlijk. Van ‘t Eilandje ben je trouwens niet ver van het Schipperskwartier waar ook weer heel wat te beleven valt ;-).