Lees meer

Je rijbewijs behalen in 1-2-3 Tips en weetjes voor je auto
Volgende artikel

6 kleine trucjes om budgetvriendelijker te rijden

Gepubliceerd op 11-08-2016

Je rijbewijs behalen in 1-2-3 Tips en weetjes voor je auto

Heb je oog voor kleine dingen? Dat komt dan goed uit! Met enkele kleine trucjes spaar je makkelijk geld uit tijdens het autorijden.

Autorijden is niet goedkoop. Je moet een auto kopen, een verzekering nemen, verkeersbelasting betalen en tanken. Elk jaar ga je ook langs de garage om je wagen te laten onderhouden. Kortom, autorijden neemt een hele hap uit je budget.

Als jonge chauffeur is het daarom superinteressant om, met kleine tips, geld uit te sparen. Zo houd je meer zakgeld over voor dingen die je echt leuk vindt: shoppen, een citytrip of een avondje naar de film. En ook goed om te weten: budgetvriendelijk rijden is ook beter voor het milieu. Dat zijn twee vliegen in één klap!

Aan de slag!

  • Meet regelmatig de bandenspanning. Een te lage bandendruk doet het verbruik met 10% stijgen. Een verkeerde spanning vermindert de grip en verhoogt de slijtage van de banden.
  • Vermijd overbodige spullen in je wagen. Laat dakkoffers, bagagedragers en zware koffers thuis als je ze niet nodigt hebt. Extra kilo’s vertalen zich namelijk in extra verbruik.
  • Bespaar op je energieverbruik door een aangepaste rijstijl: denk hierbij aan tijdig schakelen, je airco uitzetten, voldoende afstand houden van andere wagens en anticiperen op rode lichten.
  • Hou je rechtervoet in bedwang. Zeker wanneer je juist vertrekt: een koude motor verbruikt namelijk meer dan een motor die al even op temperatuur is.
  • Rem op de motor. Bij het naderen van een rood licht rem je zoveel mogelijk op de motor door een versnelling lager te schakelen. Een nieuwe motor verbruikt dan nagenoeg niets. Let op! Kijk wel steeds in je achteruitkijkspiegels voor het verkeer achter je. Bij het remmen op de motor gebruik je immers geen stoplichten.
  • Sta je voor een overweg? Of stapt je lief even de bakker binnen? Zet je motor uit wanneer je stilstaat. Zo gaat er geen brandstof verloren en komen er geen schadelijke stoffen in de lucht terecht. Bij auto’s met een start-stopsysteem gebeurt dit automatisch als het ingeschakeld is.

Wil je ook slim besparen op je autoverzekering? Kies dan voor ‘Ethias Young Drivers’: een supervoordelig verzekeringspakket voor jonge chauffeurs.

Ethias Young Drivers: da’s een voordelige autoverzekering voor jonge bestuurders!

Tell me more