Lees meer

De eerste keer huren Tips en weetjes voor je eerste stek
Volgende artikel

© Pexels

Kabel-tv? Da’s pas ouderwets! Deze 5 alternatieven zorgen voor uren kijkplezier

Gepubliceerd op 05-04-2018

De eerste keer huren Tips en weetjes voor je eerste stek

Een kabel? Thanks but no thanks. Jij hebt geen kabelaansluiting meer nodig om je favo series te kijken. Start Life maakt hier een opsomming van 5 alternatieven die er op de markt zijn: van Apple TV tot YouTube.

Vandaag heb je geen kabel meer nodig om te genieten van goede tv. Als je openstaat voor alternatieven, kan je je digibox gerust buitengooien. Uiteindelijk kost die je toch alleen maar geld. Tegenwoordig is het enige wat je nodig hebt om tv te kijken een scherm (tablet, smartphone, ... ) en een goede internetverbinding. Benieuwd naar de alternatieven voor een klassiek televisieabonnement? Start Life lijst de 5 populairste mogelijkheden voor je op, kijk maar mee:

1. Netflix: online films & series bingewatchen

© Giphy

Sinds 2014 is Netflix beschikbaar in België. Vooral de eigen series, die enkel op het platform te zien zijn, vallen erg in de smaak bij de kijkers. Door bijvoorbeeld Strangers Things, 13 Reasons Why en The Crown kreeg de dienst een flinke boost. Is Netflix duur? Valt best mee: eerst krijg je een proefabonnement van een maand. Daarna kies je voor de formule die het beste bij je past. Zo heb je al een basisabonnement vanaf 7,99 euro per maand.

2. Apple TV

© Giphy

Met een Apple TV bekijk je films en series in een verpletterende kwaliteit. Apple biedt via iTunes zelf films en series aan. Maar wist je dat je ook apps kan downloaden via Apple TV om dan op je tv te gebruiken? Zo bekijk je bijvoorbeeld Netflix op je tv. Of spelletjes downloaden en spelen (er is zelfs een aangepaste gamecontroller). Tussendoor laat je aan je ouders ook nog even de foto’s van je laatste vakantie zien op de tv via de cloud. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Gerelateerde artikels

3. YouTube

© Giphy

Misschien denk je niet meteen aan dit kanaal, maar op YouTube vind je heel wat leuke tv-content voor een avondje plezier voor de buis. De leukste fragmenten uit je favoriete humorprogramma vind je vast wel op YouTube. Maar ook de nieuwste muziekvideo’s, tutorials en kattenvideo’s zijn goed voor uren kijkplezier! En het allerbeste? YouTube is helemaal gratis! Wil je liever geen reclame tijdens video’s en toegang tot exclusieve YouTube-series? Dan is YouTube Red iets voor jou. Nu nog niet beschikbaar in België, maar daar zal je hopelijk niet lang meer op moeten wachten.

4. Amazon Prime Video

© Giphy

Amazon ken je waarschijnlijk als website waar je vanalles koopt. Wist je dat ze ook actief zijn in de film- en tv-industrie? Maak kennis met Amazon Prime Video. Via dit platform kijk je ook online naar films en series. Het aanbod is minder uitgebreid dan Netflix, maar Amazon heeft ook zelf enkele exclusieve series die je niet op andere kanalen bekijkt. Denk aan Jack Ryan of The Last Tycoon. Op Netflix vind je bijvoorbeeld ook Vlaamse series zoals Beau Séjour en Code 37. Amazon heeft geen Vlaams of Nederlandstalig aanbod. Wil je films en series bekijken via dit platform? De eerste 30 dagen kijk je gratis, daarna betaal je voor deze dienst.

5. Platformen van de zenders zelf

© Giphy

Mis je de Vlaamse tv-programma’s liever niet? Verschillende Vlaamse tv-zenders bieden hun programma’s ook online aan. Programma’s van de VRT bekijk je gratis online via VRT NU. Na registratie krijg je toegang tot live programma’s van één, Canvas en Ketnet. Daarnaast kan je tot 30 dagen programma’s uitgesteld bekijken en is er een archief. Via de VTM-app kijk je live of uitgesteld naar jouw favoriete programma (en dat tot 30 dagen na uitzending). Ook SBS (Vier, Vijf en Zes) laat je, via zijn website, afleveringen en fragmenten van je favoriete programma’s herbeleven.

Besparen op je kabelaansluiting? Check! Start Life heeft nog meer tips voor je klaarstaan die je helpen besparen in huis.