Lees meer

De eerste keer huren
Volgende artikel

© Freepik

Grote lenteschoonmaak! Deze 10 dingen vergeet je ALTIJD te poetsen

Gepubliceerd op 31-01-2018

De eerste keer huren

Het uur van de grote schoonmaak is aangebroken! En dit keer pak je het grondig aan met Start Life. Zo maken we een lijst van 10 dingen die je wel al eens “vergeet” te poetsen zoals de dampkap of de afstandsbediening van je tv. Het resultaat? Een huis dat helemaal spik en span is, van het grootste apparaat tot het kleinste hoekje. Klaar voor de strijd? Clean it!

1. De lichtarmaturen

© Giphy

Durf jij met je vinger wrijven over de lamp boven de eettafel? Oeps, ligt daar echt ZO VEEL stof op … Hoog tijd om het stof en vuil te verwijderen. Geef ook de andere lampen in huis een frisse look. Tip: vergeet niet om de elektriciteit af te zetten wanneer je begint aan dit taakje.

2. De radiatoren

© Giphy

Stofzuig minstens 1 keer per jaar achter de verwarming. Probeer ook de binnenkant van de radiatoren schoon te maken. Da’s geen overbodige luxe!

3. Stopcontacten en lichtschakelaars

© Giphy

Stof en bacteriën verzamelen zich razendsnel op stekkers en schakelaars. Neem eerst het stof weg en wrijf dan met een watje, dat je gedrenkt hebt in pure alcohol, over het stopcontact of de schakelaar. Doe dat voorzichtig en zorgt ervoor dat er geen vocht binnendringt in het systeem. Da’s gevaarlijk!

4. De handgrepen van de deuren, kasten en koelkast

© Giphy

Doorheen de dag raak je de handgrepen in je woning meer dan 100 keer aan. En elke keer opnieuw laat je nieuwe bacteriën achter. Jakkes! Tijd om deze beestjes naar de exit te verwijzen. Je neemt een watje en laat het even weken in alcohol (brandspiritus of schoonmaakalcohol). Let wel goed op als je aan de slag gaat met deze producten: ze zijn extreem ontvlambaar! Steek dus geen lucifer aan net na het poetsen van de handgrepen.

5. De hoezen van je zetel(s)

© Giphy

Jup, die kan je wassen! De meeste hoezen kan je met een rits losmaken van de kussens. Steek ze in de wasmachine, laat even draaien en klaar! Die vlekken van vet of chocolade (het resultaat van een avondje onder vrienden) zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Hoera!

Gerelateerde artikels

6. De afstandsbediening

© Giphy

Af en toe moet je ook eens de afstandsbediening schoonmaken. Onze raad: koop reinigingsdoekjes speciaal voor toetsenborden. Zo sla je twee vliegen in één klap: je reinigt het toetsenbord van je computer én de afstandsbediening met dit product. Nice!

7. Het donsdeken en de kussens

© Giphy

Weet jij welke viezigheid zich ophoopt in kussens en je donsdeken? Levende en dode mijten. JAKKIE! Haal de lakens van je bed en stop ze in de wasmachine om ze weer schoon te krijgen. Ook de kussens en kussenhoezen stop je in de machine. Het donsdeken breng je naar de droogkuis of was je zelf met behulp van enkele tennisballen. Dat gaat zo: nadat je het donsdeken gewassen hebt, steek je het in de droogkast. Daar doe je 6 tennisballen bij en laat maar draaien! De tennisballen zorgen ervoor dat de veren in het donsdeken soepel blijven en niet gaan klitten.

8. De koelkast

© Giphy

Maak niet alleen de binnenkant van je koelkast schoon, maar geef ook aandacht aan de onderkant van dit apparaat. Wie weet vind je er nog een koekje! Of een stukje tomaat. IEK.

9. De dampkap

© Giphy

De dampen van de potten en pannen op je keukenvuur zorgen na een tijdje voor vettige plekken op je dampkap. Vergeet deze plekjes niet te schrobben tijdens de grote lenteschoonmaak. Profiteer van je schoonmaakwoede om de filter eens te vervangen.

10. De oven en microgolf

© Giphy

Natuurlijk heb je deze twee apparaten dit jaar wel al eens proper gemaakt, maar tijdens de lenteschoonmaak pak je het grondiger aan. De microgolf gaat weer blinken met een kommetje water en enkele druppels citroensap. Zet het goedje in de microgolf en warm het op gedurende 3 minuten. Laat 5 minuten afkoelen en haal het uit het apparaat. Bye bye vet en vuil! En nog een snelle tip voor in de badkamer: vergeet ook je tandenborstelhouder niet! Zet ‘m in de vaatwasser en hup, dat klusje kan je ook weer afvinken.

Schuilt er een chemicus in jou? Of heb je zin om je eigen schoonmaakproducten te maken en zo geld uit te sparen? Bekijk hier 10 simpele tutorials om je eigen sopjes te maken.